New York – 1979.

Het hotel in New York. Bij een later bezoek bleken alle kamers permanent bewoond te worden en was het voor reizigers niet meer mogelijk er te verblijven.

New York – Canal Street Subway Station

Barnett Newman

De Guernica van Pablo Picasso hing tot 1981 in het Museum of Modern Art.


Herman Brood op weg naar The Bottom Line. In Greenwich Village, logeerde hij een blok verder op. Zijn optreden werd een afgang en een debacle. Het concert eindigde uiteindelijk wegens dronkenschap. Hij stortte ook nog van het podium. Na zijn optreden reden wij in een treintje taxi’s met de Hollandse Kolonie naar CBGB om er te dansen tot het dag werd. Wij ontbeten in een snackbar om hoek waar opgemaakte mannen met zwart doorlopen mascara-ogen en met rokjes aan naast vroege bouwvakkers in overalls en geblokte shirts aan de toog zaten.
Die nacht is altijd een mooie herinnering aan Brood gebleven.


Concert bezocht in Max’s Kansas City, 213 Park Avenue South. Legendarisch vanwege het livealbum van The Velvet Underground met Nico en andere punkbands. Als ik mij goed herinner zagen wij er Johnny Thunders & The Heartbreakers.

Guggenheim

Andy Warhol – hologram

Eerste kennismaking met het werk van Eva Hesse. Een openbaring.

In deze diner ontbeten wij, omdat wij konden logeren in het appartement van een actrice van onze leeftijd die in Greenwich Village woonde. Zij werkte voor film-commercials en moest die week werken in Canada. Toen zij hoorde dat wij uit Nederland kwamen vertelde zij dat zij recentelijk in Bussum gelogeerd had en daar gastvrij was onthaald. Daarom bood zij ons haar huis aan. Helaas heb ik haar naam niet meer kunnen achterhalen en is het adres verloren gegaan.   

U.S.A